Slovenci razmišljaju da napuste EP zbog odluke sudaca

Preporučujemo

Rukometna reprezentacija Slovenije zbog spornih sudijskih odluka na prvoj i drugoj utakmici evropskog prvenstva razmišlja da napusti Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, piše radiosarajevo.ba.

Konačnu odluku će donijeti predsjedništvo Rukometne federacije Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem, kazali su njeni predtavnici na pres-konferenciji u Zagrebu.

- -

Slovenska muška rukometna reprezentacija se žalila na rasplet druge utakmice na evropskom prvenstvu s Njemčkom, koja je u okviru 2. kola C-grupe u Zagrebu završena nerješenim rezultatom 25:25 (15:10).

Odluka Evropske rukometene federacije – EHF bit će poznata danas, iako većina poznavalaca smatra da rezultat neće biti promijenjen.

Šest sekundi prije kraja utakmice Slovenija je golom Blaža Janca povela s 25:24. Litvanski sudijski par Gatelis-Mazeika zatim je u samoj završnici utakmice nakon protesta njemačke klupe primijenio novo rukometno pravilo i nakon pregleda videosnimka Blažu Blagotinšeku, koji je u trenutku zadnjega njemačkog napada bio manje od tri metre udaljen od sredine terena, pokazali crveni karton, a Njemačkoj dosudili sedemerac. Nijemci su preko Tobiasa Reichmanna realizirali sedmerac za konačnih 25:25.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...