Slovenija: Zbog problema s motorom avion morao prinudno sletjeti na autocestu

Preporučujemo

Manji avion u kojem su se nalazila dva putnika danas je na autocesti kod mjesta Brezje u Sloveniji prinudno sletio, a prema prvim informacijama niko nije povrijeđen.

Iz Policijske uprave Kranj saopćeno je da su dobili obavještenje da je mali avion prinudno sletio na magistralni put kod Brezja u pravcu Jesenica, piše slovenski portal 24ur.

Mjesto prinudnog slijetanja aviona na autocesti trenutno obezbjeđuje policije. Saobraćaj se na autoputu odvija brzom trakom, a nastaju i gužve. Kašnjenje je trenutno 30 minuta.Snimak razgovora između pilota i kontrolnog tornja, koji se može pronaći i na web stranici Live air traffic, svjedoči da je postojao problem s motorom.

Najprije je jedan od pilota rekao kontrolnom tornju da se moraju vratiti u Lesce zbog problema s motorom. Kasnije slijedi još jedan razgovor.

-Motor aviona je otkazao, molim vas da prinudno sletite na magistralnu cestu., a kontrolni toranj je potom još nekoliko puta pokušao uspostaviti vezu sa pilotima, međutim konekcija je već bila prekinuta.

Najnovije

Tragedija kod Čitluka: Drvo palo na djevojčicu i usmrtilo je

Desetogodišnja djevojčica iz mjesta Vidovići kod Čitluka sinoć je, kako saznajemo, podlegla u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar nakon...