Službeno predstavljeni Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus

Preporučujemo

Samsung je na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio dva nova top modela za 2018. godinu – Samsung Galaxy S9 i Samsung Galaxy S9 Plus.

Kao što se iz glasina do sada moglo zaključiti, ova dva uređaja velikim dijelom preuzimaju dizajn svojih prethodnika, kao i veličine zaslona te omjera stranica 16:9. Galaxy S9 dolazi s 5,8, a S9 Plus 6,2-inčinim zaslonom, obojica zakrivljena na bokovima, slijedeći tradiciju svojih prethodnika.

Razlika je vidljiva pri prvom pogledu na poleđinu. Čitač otisaka prstiju sada je smješten na logičnijem mjestu, dakle ispod kamere. Kućište Galaxyja S8 dolazi s IP68 certifikatom otpornosti na vodu i prašinu, a sada su tu i stereo zvučnici. U Samsungu navode da se radi najglasnijim zvučnicima u nekom njihovom mobitelu do sada.

Ispod haube nalaze se Snapdragon 845 ili Exynos 9810, ovisno o tržištu. Galaxy S9 donosi 4, a S9 Plus 6 GB RAM-a, dok interna memorija raspolaže sa 64 GB prostora. Ipak, za one kojima je to malo, tu je i utor za memorijske kartice.

Veliki naglasak ove godine je na kameri, što je bilo i za očekivati s obzirom na slogan “Camera reimagined”. Za razliku od Galaxyja S9, S9 Plus dolazi s dvostrukim modulom kamere.

Novost je promjenjivi otvor blende, što kameru na smartfonima podiže na novu razinu. Samsumng ovu funkciju naziva “Dual apreture” (dvostruki otvor blende), jer je na raspolaganju f/1.5, što je najviše na jednom smartfonu do sada i klasičnih f/2.4.

Jedan od novih detalja je mogućnost snimanja usporenog videa Super Slow Mo u 960 fps-a. Ipak, snimanje u ovoj brzini iznosi samo 0,2 sekunde, dakle isto kao kod Xperije. Ova funkcija ograničena je na 720p rezoluciju. Video može biti prikazan unatrag, a može staviti i na zaključani zaslon, s postizanjem efekta kao npr. Instagramov bumerang, piše Mob.hr.

Najnovije

Pripadnici OS BiH kod Olova tragaju za nestalim muškarcem

Na osnovu Odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u skladu sa odobrenim i propisanim procedurama za angažovanje Oružanih snaga...