Smajić: Kako je četvorka spasila evropski put BiH

Preporučujemo

U jeku prepucavanja Trojke sa SNSD-om i HDZ-om oko zakona koji su uslov za otpočinjanje pregovora sa EU, i defanzivne pozicije u odnosu na Dodika i Čovića, odlučujući potez su povukla četiri opoziciona poslanika Doma naroda BiH: Smajić, Džaferović, Đonlagić i Softić i matirali antievropsku politiku, navode iz SBIH.

“Ovim potezom opozicija je izvela stvari na čistac, pokrenuvši inicijativu za hitnu sjednicu Doma naroda. Trojka nije imala izbora i Ademović se morao priključiti inicijativi i sazvati hitnu sjednicu. Zlatko Miletić je također podržao inicijativu što je pohvalno.

- -

Danas su sve karte bile otvorene i niko nije imao manevarskog prostora. Ovim je opoziciona četvorka pokazala kako se vodi politika i da se može ka Evropi bez pristanka na ucjene. Da zakon nije usvojen, nakon današnje sjednice niko više ne bi mogao govoriti da je za evropski put, a da glasa protiv!”, kazao je delegat Stranke za BiH u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...