Smajić o imenovanju Tegeltije na čelo UIO: Zašto se rotacije ne poštuju kada je u pitanju ministar finansija na državnom nivou?

Preporučujemo

Džemal Smajić delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine komentarisao je izbor Zorana Tegeltije za direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.– Novi direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH je Zoran Tegeltija iz SNSD-a. Na to mjesto odlazi sa pozicije ministra finansija u Vijeću ministara BiH što ispada da je ta pozicija važnija od pozicije ministra finansija. Izabran je kažu po principu etničke rotacije. Ako se i on bude kao njegov prethodnik Miro Džakula iz HDZ nekoliko puta, pa sve do penzije, rotirao sam sa sobom, Bošnjaci će se još načekati, iako daleko najviše novca uplaćuju u zajedničku kasu. Zašto se rotacije ne poštuju kada je u pitanju ministar finansija na državnom nivou? Ovo nije pitanje za one koje sam pomenuo, nego za one koji za sebe tvrde da pripadaju probosanskim snagama – naveo je Smajić.

Najnovije

Građani Srbije izlaze na proteste petu sedmicu zaredom, ne odustaju od zahtjeva

U Beogradu će danas biti organizovani peti protesti "Srbija protiv nasilja", tačno mjesec dana od kada je 13-godišnji Kosta...