Smajić podnio krivičnu prijavu protiv Dodika

Preporučujemo

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Džemal Smajić (SBiH) podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika RS Milorada Dodika.

On je kazao da se odlučio za takav potez s obzirom da Tužilaštvo BiH nije ništa poduzelo.

- -

– Odlučio sam da sam prikupim brojne dokaze koji su proizašli iz javnih nastupa i institucionalnog djelovanja, kako njega, tako i njegovih saradnika u NSRS. Razlog je negiranje genocida i to što otvoreno širi mržnju prema Bošnjacima – kazao je Smajić.

Dodaje da je dobio veliki broj poziva iz RS, prvenstveno iz Istočne Bosne, naročito kada je pokrenuta priča o Rezoluciji o Srebrenici.

– Ljudi su sa razlogom prepadnuti i imam informacije da su mnogi povratnici spakovali stvari i napustili manji bh. entitet, a i oni koji su se još zadržali na tim prostorima žive u velikom strahu. Imamo i Zakon koji zabranjuje širenje vjerske i nacionalne mržnje. Sve ove dokaze koje ima i Tužilaštvo, oni su to trebali i po službenoj dužnosti pokrenuti to – zaključio je Smajić.

Najnovije

Pao snijeg u Sloveniji

Sloveniju je danas prešao hladni front koji je donio niže temperature, ali i, kako su ranije prognozirali meteorolozi, junski...