Smajić: Premijeru nemojte nas više ponižavati!

Preporučujemo

 

Poznato je da u politici emocije nisu saveznik, ali ovo što radi premijer Nermin Nikšić i vladajuća Trojka sa podaničkim odnosom prema rušiteljima Bosne i Hercegovine, prije svega Miloradu Dodiku, prelazi najtolerantije linije strpljenja i izaziva bijes kod građana koji vole ovu državu, izjavio je delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić nakon današnjeg sastanka partnera u državnoj vlasti u Istočnom Sarajevu.

- -

“ Ne postoji zahtjev negatora genocida, otvorenog ruskog igrača i destabilizatora Balkana i BiH Milorada Dodika, a da ga Trojka nije udovoljila. Zašto se uopšte moralo pristati na današnji sastanak ako se prije toga nije uspjelo doći do rješenja od kada su došli na vlast 2022. godine? Zato što se Nikšić, Konaković i Forto boje da izgube fotelje! Zato što se boje kao osobe, jer njihov strah pred kamerama se ne može sakriti. Nije kompromis gospodo iz Trojke kada za ove dvije godine nemate nijedan jedini zahtjev, pa da dođete do kompromisa, nego to što vi radite se zove kapitulacija! Nemojte varati javnost da je evropski put nagrada nama patriotima BiH, za isporuke koje ispostavljate Dodiku i Čoviću. Valjda je evropski put nagrada svima, a ne samo onima koji vole ovu zemlju? Najgore je što gazite naše dostojanstvo i ispadate obične naivčine u raljama vukova”, naveo je Smajić.

Ističe i da Bosna i Hercegovina nije imala gore političare od Dejtona do danas a koji su sve, ama baš sve prepustili Dodiku i Čoviću.

“ To se kao što vidimo dešava i onda kada ih niko ne prisiljava na takve poteze. Premijeru, nemojte nas više ponižavati, ako već ne znate dići glavu i sačuvati minimum ponosa svoje zemlje koju, nažalost, trenutno predstavljate”, kazao je Smajić.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH osudila izjavu Nešića i sramnu kampanju protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje sramnu kampanju koju vode političke, akademske, medijske, a, nažalost, i neke vjerske...