Smječanin: Da li je u nekoj od osnovnih ili srednjih škola održan historijski čas posvećen borbi koju smo vodili i Armiji koju smo stvorili?

Preporučujemo

Jasmin Smječanin (SBiH), vijećnik Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo, maloljetni borac i ratni vojni invalid, oglasio se povodom 15 aprila  Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, kazavši da se u glavnom gradu BiH danas ne primjećuju obilježja A RBiH ili održavaju manifestacije.

Upitao se i da li je u nekoj od osnovnih ili srednjih škola održan historijski čas posvećen historijskoj borbi i da li su članovi šehidskih porodica ili demobilisanih boraca danas dobio slobodan dan na poslu. Smječanin je naglasio da se 29 godina od završetka rata borci još uvijek bore za boračku nadoknadu i traže svoja prava po raznim osnovama!

- -

Objavu sa društvenih mreža prenosimo u cjelosti:

-Danas se obilježava ili bi bar trebalo da se obilježi dan Armije RBiH.

Na osnovu čega biste vi zaključili da je danas dan Armije RBiH?

Pored državne zastave, nema zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine!
Nisam vidio ni jedan bilbord sa obavještenjem da se danas obilježava ili čestita dan Armije R BiH (osim u Novom Gradu)!
Da li je u nekoj od osnovnih ili srednjih škola održan historijski čas ili cjelokupni dan posvećen historijskoj borbi koju smo vodili i Armiji koju smo stvorili?
Koji je to član šehidske porodice ili demobilisani borac danas dobio slobodan dan na poslu bez obzira da li radi u državnom ili privatnom sektoru?
I 29 godina od završetka rata još uvijek se borimo za boračku nadoknadu svim borcima, borimo se i tražimo svoja prava po raznim osnovama!
Kada ćemo dočekati da se na obilježavanju dana Armije RBiH u prvim redovima sjede članovi šehidskih porodica (majke, očevi, djeca šehida), RVI, demobilisani borci, a ne političari i ostala svita.

- -

Na kraju koristim priliku da čestitam Dan Armije RBiH svim porodicama šehida, RVI, demobilisanim borcima i svim patriotima ove zemlje koji podržavaju časnu borbu Armije RBiH i borce koji su dali svoje živote i svoju mladost za odbranu jedne i jedine Domovine Bosne i Hercegovine!
Neka nam vječno živi Domovina Bosna i Hercegovina!
Sretan 15 April dan Armije R BiH, napisao je Smječanin.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH osudila izjavu Nešića i sramnu kampanju protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje sramnu kampanju koju vode političke, akademske, medijske, a, nažalost, i neke vjerske...