- Advertisement -

Snijeg uzrokuje probleme vozačima u Sarajevu, brojne ulice neočišćene

Preporučujemo

Snijeg koji danas pada u Sarajevu prouzrokuje brojne probleme učesnicima u saobraćaju, a neočišćene su i neke od najfrekventnijih ulica.

Zbog nešto intenzivnijih snježnih padavina u posljednjih nekoliko sati otežano je kretanje motornih vozila i pješaka. To je posebno slučaj u padinskim dijelovima grada.

Nije bolje ni drugdje u našoj zemlji. Iz BIHAMK-a su saopćili da se zbog snijega otežano saobraća na putevima u centralnim i zapadnim dijelovima zemlje, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca.

– Posebno izdvajamo dionice u višim planinskim predjelima (Kupres, Makljen, Rostovo, Komar, Karaula, Romanija) gdje ima ugaženog snijega na kolovozu. Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila, kazali su.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...