Šok u Rusiji: Španci smijenili selektora dva dana prije prve utakmice prvenstva

Preporučujemo

Izgleda da se dogodilo ono što se činilo kao moguć, ali opet pomalo nevjerojatan rasplet. Samo dan uoči početka Svjetskog prvenstva smijenjen je selektor španske nogometne reprezentacije Julen Lopetegui, potvrdio je to nogometni savez Furije na danas održanoj vanrednoj konferenciji za novinare u Krasnodaru, pišu Sportske novosti.

51-godišnjeg selektora ove je pozicije koštala jučerašnja objava njegovog preuzimanja klupe Real Madrida. Lopeteguiju je presudio predsjednik Španskog fudbalskog saveza Luis Rubiales koji se nakon objave ‘Kraljevskog kluba’ osjećao izdanim i bijesnim, upravo i zbog činjenice da je sada već bivši izbornik Furije svega tri sedmice ranije produžio ugovor sa Savezom do 2020. godine.

- -

Španci hitno traže njegovog nasljednika, a on bi u ovoliko malo vremena (dva dana do utakmice s Portugalom), mogao postati Fernando Hierro, legendarni nogometaš koji trenutno obavlja funkciju sportskog direktora reprezentacije. Uz Hierrovo ime još se spominju i Albert Celades, trener U-21 reprezentacije, te Pablo Sanz, Lopeteguijev asistent.

Prema pisanjima španskih medija, igrači predvođeni kapetanom Sergijom Ramosom stali su na stranu svog selektora te su pokušali promijeniti mišljenje ljutog Rubialesa, ali to očigledno nije urodilo plodom.

Lopetegui je tako na kraju koštalo nestrpljenje Madriđana koji nisu mogli pričekati završetak Svjetskog prvenstva s objavom velike vijesti.

Najnovije

Udruženja žrtava odgovorila Karanu: Da smo uređena država sa Srbijom ne bi bilo saradnje do izručenja ratnih zločinaca

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženja pokret majki enklava Srebrenica i Žepa reagirali su na izjavu ministra unutrašnjih...