SP u Rusiji: Najezda skakavaca prijeti da uništi terene

Preporučujemo

Ruska vlada saopštila je da bi najezda skakavaca mogla da uništi terene na stadionima predviđenim za utakmice Svjetskog prvenstva.

Skakavci se obično hrane usjevima u južnoj Rusiji i funkcioner ministarstva poljoprivrede zadužen za zaštitu biljaka Pjotr Čekmarjov kaže da bi mogli da stignu i na stadione, prenosi B92.

- -

“Uglavnom možemo da se izborimo sa skakavcima ali se plašim da bismo ove godine mogli da imamo međunarodni skandal zbog njih. Fudbalski tereni su zeleni, skakavci vole mjesta s puno zelenila. Šta ako dolete do mjesta na kojima se igra fudbal?”, naveo je funkcioner na konferenciji poljoprivrednih eksperata.

Kao područje od posebnog rizika je naveo region Volgograda.

U Volgogradu će se u grupnoj fazi, pored ostalih, igrati i mečevi između Engleske i Tunisa, odnosno Poljske i Japana.

Čekmarjov je ekspertima rekao da je “njihova odgovornost” da obezbijede da se Rusi “ne obrukaju pred globalnim društvom, posebno pošto će biti prisutni gosti iz cijelog svijeta”.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...