Španjolska policija zaplijenila 915 kg kokaina “Balkanskog kartela”

Preporučujemo

Španjolska nacionalna policija je u zajedničkoj operaciji s carinicima u južnoj luci Algeciras zaplijenila gotovo tonu kokaina skrivenog u kontejnerima dopremljenima iz Južne Amerike, a droga je pripadala “Balkanskom kartelu”, priopćila je policija na svojoj internetskoj stranici.

“Balkanski kartel je trenutno najaktivniji na europskoj razini”, navedeno je u priopćenju.

- -

Policija navodi da mu latinoameričke skupine šalju kokain skriven među legalnom robom u kontejnerima koji brodovima stižu u španjolske luke.

Akciju je počela nakon dojave o dolasku kontejnera sa “značajnom količinom kokaina” u Algeciras, jednu od najvećih luka u Španjolskoj, u pokrajini Andaluziji.

Agenti, koji od ranije istražuju djelovanje “Balkanskog kartela”, imali su i informaciju da ta skupina sastavljena od državljana s prostora bivše Jugoslavije traži i način prerade tog kokaina.

Istovremeno su iz Kolumbije dobili upozorenje da brod iz Ekvadora, koji radi pauzu u Kolumbiji, namjerava prevesti kokain do luke u Španjolskoj.

Agenti su identificirali broj broda, a kada je uplovio u Algeciras, istražitelji su otvorili kontejnere i pronašli 415 kilograma te droge.

Temeljem novih informacija saznali su da pristiže još jedan kontejner s drogom u Algeciras pa su pronašli u njemu dodatnih 500 kilograma kokaina, navedeno je u priopćenju.

– Poteškoće u istraživanju članova tih organizacija leže u njihovoj mobilnosti. U stanju su putovati tisućama kilometara kako bi održali sastanak, izvijestila je španjolska policija.

– Istraga se nastavlja kako bismo identificirali sve članove mreže te ih uhitili, dodala je.

Zasad je nepoznato je li iko uhićen prilikom otkrivanja kontejnera s kokainom.

Glasnogovornica policije nije se javljala na telefon u nedjelju ujutro.

Najnovije

Stranke trojke godinama su vlast u Sarajevu, a problemi u zdravstvu, socijali, komunalnoj privredi sve veći

  Nova Vlada KS imenovana je 15. novembra. U njoj više nije bilo mjesta za Stranku za BiH, već su...