Sparkasse Bank BiH obilježila desetogodišnjicu poslovanja regionalnog centra Banja Luka

Preporučujemo

Sparkasse Bank BiH je obilježila desetogodišnjicu poslovanja regionalnog centra Banja Luka, u prisustvu brojnih zvanica i gostiju iz svijeta privrede i politike.

“Deset godina prisustva na ovom području je ozbiljan period, i dovoljno dug da možemo pratiti značajan, pozitivan razvoj institucija i kompanija. Ponosni smo kada vidimo kako su se kompanije, naši klijenti, razvijale, i prevazišle lokalno tržište, jer smo se i mi s njima razvijali.“ izjavio je Sanel Kusturica, predsjednik Uprave Sparkasse Bank BiH. „Mi u Sparkasse Bank BiH osjećamo da smo dio te priče, da smo dali svoj doprinos tome. Zahvalni smo na podršci koju smo uvijek imali u javnim institucijama, ali i povjerenju koje su nam ukazali ne samo oni, nego i naši klijenti, i uposlenici.“

- -

Preko 200 godina poslovanja u zemlji i regionu obavezuje ovu banku da posluje po principu individualnog pristupa, ali i da slijedi korporativnu filozofiju koja se primjenjuje na svim tržištima na kojima posluje, opisana stavom da Sparkasse banka kao institucija može biti uspješna samo ako je i zajednica u kojoj posluje uspješna.

“Iz ugla javnog sektora, za nas je važno da imamo kontakt sa društveno odgovornom kompanijom, a Sparkasse Bank se do sada pokazala i prema Gradu Banja Luci, ali i prema drugima, kao društveno odgovoran poslovni subjekt, koja ima osjećaja za aktivnosti u ovom gradu. U Sparkasse banci smo uvijek imali partnera koji je imao sluha za zajednicu u kojoj radi i vjerujem da će u Banja Luci uvijek naći i dobre prijatelje i dobre partnere,” izjavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke.

Ovom prilikom, Predsjednik Uprave Banke Kusturica je uručio donaciju gospodinu Jovanu Radovanoviću, predstavniku udruženja porodica sa četvero i više djece „ČETIRI PLUS“.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...