Spašeni mornari stigli u Split, kapetan još na brodu

preporučujemo

U arhipelagu otoka Jabuka rano jutros dogodila se havarija na turskom teretnom brodu uslijed prodora mora u prostor strojarnice, a nakon SOS poziva pokrenuta je hitna evakuacija posade.

Osam članova policijskim je brodom prebačeno u Split, a zapovjednik i još četiri člana ostali su na brodu dok god bude moguće, prenosi N1.

Zapovjednik i preostali članovi posade pokušavaju spriječiti daljni prodor vode u potpalublje turskog teretnog broda ‘Haksa’ te spremiti brod za tegalj. Tu su i službenici Lučke kapetanije Split i situacija je trenutno pod nadzorom. Nije uočeno zagađenje mora, a dolaskom Brodospasovih remorkera znat će se više o tome je li brod sposoban za tegalj i kada, rekao je za Morski.hr glasnogovornik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture David Radas.

Iz Ministarstva su ranije izvijestili da su o havariji na brodu dojavu prvi primili Službenici za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTMIS Split), jutros u 04.16h. O događaju su potom obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...