Spasitelji intervenisali kod Međugorja, spašen Kanađanin

Preporučujemo

Savez gorskih službi spašavanja Bosne i Hercegovine objavio je detalje subotnje akcije spašavanja provedene jučer na području Čitluka. Kako je saopćeno, brzo intervencijom spašen je izgubljeni državljanin Kanade.

U saopćenju se navodi da je sinoć oko 18 sati je posljednji put viđen V. G. (1943), kanadski državljanin domaćeg porijekla koji se rastao sa bratom i rekao da ide na brdo Križevac u Međugorju.

Nakon što se nije vratio do večernjih sati, rodbina ga počinje tražiti, alarmira i policiju, a zatim i HGSS Čitluk

”Potraga iz tri pravca koju pokreće HGSS Čitluk, oko 23 sata., predvođena Nikolom Pekićem, u kojoj je sudjelovala policija i pripadnici zajednice Ćenakolo, za nepunih sat vremena su locirali nestalog koji je dozivao u pomoć Nađen je iscrpljen, dezorijentiran, bez povreda uz manju pomoć GSS – a je sišao do ceste”, saopćeno je.

Ostali timovi Saveza Gorskih službi spašavanja u BiH su bili stavljeno u pripravnost koja je vrlo brzo opozvana nakon brzog pronalaska.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...