Splitski fratar koji je godinama silovao djecu u zatvoru neće provesti ni dana

Preporučujemo

Splitski fratar pedofil iz Samostana svetog Frane neće provesti ni dana u zatvoru, ako je suditi po dosadašnjim informacijama. Iako je 78-godišnjeg crkvenjaka policija uhapsila i ispitala, svejedno je pušten na slobodu, prenosi Index.hr.

Brojne prijave za pedofiliju nastavljaju se gomilati, ali s obzirom na to da je prošlo previše vremena od njihovog počinjenja, sve odlazi u zastaru.

- -

Nedjela su se dogodila davno, prije dvadesetak godina, kada su oštećenici bili maloljetnici. Zlostavljanja nisu prijavili policiji, nekima ni roditelji ne znaju šta im se dogodilo. Prema posljednjim informacijama, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić znao je za zlostavljanje punih petnaest godina, ali nikakva istraga nije bila pokrenuta, niti je slučaj bio prijavljen civilnim vlastima.

Nakon što je Crkva fratra suspendirala, Index.hr je doznao kako je razlog suspenzije ležao u optužbama za pedofiliju. Nakon Indexovog otkrića, policija je provela izvide i razgovarala s fratrovim žrtvama. Nakon toga su, prije desetak dana, poslali poseban izvještaj Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu koje bi trebalo odlučiti hoće li podignuti optužnicu.

Zakon kaže da se optužnica ne može podignuti za djela za koja je nastupila zastara.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

- -

 

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...