Spremite se za ljetovanje: Četiri hrvatske plaže su na popisu 25 najboljih u Europi

Preporučujemo

Britanski Guardian je objavio popis najljepših plaža u Europi na kojem su se pojavile i četiri predivne hrvatske plaže.

Plaže koje su navedene na popisu:

- -

1. Sveti Jakov, Dubrovnik

Vrsta plaže: Šljunkovita plaža

Spasilac: Ne

Kafić/kiosk: Da

- -

Dubrovnik je obično prepun turista, a u julu i avgustu ova malena plaža je izvrstan odabir za bijeg od najpopularnijeg hrvatskog turističkog odredišta. Sveti Jakob udaljen je 30-ak minuta hoda od starog grada i 160 kamenih stepenica. Lijepa šljunkovita plaža je djelomično osjenčana borovima, ima prekrasni pogled na gradske zidine i salate, a u restoranu na plaži možete pojesti ribu i razne salate.

2. Posedarje, blizu Zadra

Vrsta plaže: Šljunkovita/kamena plaža

Spasilac: Ne

Kafić/kiosk: Da

Ova predivna plaža nalazi se 25 kilometara od Zadra, u podnožju Velebita, obiteljske je atmosfere i opuštenog karaktera. Novigradsko more je čisto i mirno, budući da je zatvoreno kopnom sa svih strana, uz mali kanal na sjeveru. Veliki plićak pogodno je za djecu i slabije plivače. Tokom sezone je otvoreno par malih obiteljskih ugostiteljskih restorana i kafića.

3. Pupnatska luka, Korčula

Vrsta plaže: Šljunkovita/kamena plaža

Spasilac: Ne

Kafić/kiosk: Konoba Mijo

Neravna južna obala Korčule ima mnogo plaža – a jedna od najposjećenijih je Pupnatska luka, udaljena 15-ak kilometara od grada Korčule. Do uvale se dolazi uskom cesticom, a nalazi se u malom zaljevu i okružena je gustom šumom te čistim i bistrim morem, piše 24 sata.

4. Livačina, Rab

Vrsta plaže: Pješčana

Spasilac: Ne

Kafić/kiosk: Santa Maria

Odmah uz najpopularniju Rapsku plažu, Rajsku, je intimniji zaljev Livačina. Hrvatska nema puno pješčanih plaža, ali na Rabu se nalazi njih čak 30. Okružena borovom šumom, Livačina se može pohvaliti i velikim plićakom za koji se čini da ide u nedogled. Tokom sezone zna biti velika gužva, a na samoj plaži se nalazi mali kafić Santa Maria koji nudi posjetiteljima plaže razne salate i pizze. Uz njega, u blizini se mogu pronaći još puno malih restorana i kafića. U selu iznad plaže se nalazi i hotel Luxury Suites Bellevue s bazenima i restoranima.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...