Spriječeno krijumčarenje devetero Iranaca iz Crne Gore u BiH

preporučujemo

Službenici Jedinice granične policije Trebinje noćas su spriječili krijumčarenje devetero državljana Irana iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Otkriveni su u graničnom pojasu na području Gacka dok su čekali osobu koja će ih za određeni novčani iznos prevesti do glavnog grada BiH. Kod sebe su imali potvrde da su tražioci azila u Crnoj Gori.

Daljnjim radom došlo se do saznanja da se u vezu s ovim krijumčarenjem dovodi bh. državljanin V.P. (1989.), koji je nađen i kontroliran u blizini državne granice. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje ljudi“ o događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Na Rači lišen slobode zbog krađe

Službenici JGP Bijeljina juče su lišili slobode D.V. (1985.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska stanica Laktaši raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predat službenicima PS Laktaši.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...