Spriječeno krijumčarenje migranata na području Gacka i Srpca

Preporučujemo

 

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Trebinje, 26. novembra 2023. godine, lišili su slobode državljanina Republike Austrije i državljanina Iraka, nakon što su otkriveni u krijumčarenju dvojice stranih državljana i to državljanina Libije i državljanina Libana. Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Gacka i kontrolom putničkog motornog vozila BMW, nacionalnih oznaka R. Austrije. O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima osumnjičeni uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba predati Tužilaštvu BiH, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

- -

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, lišili su slobode trojicu državljana BiH jer su u trima vozilima, bh. nacionalnih oznaka, kojima su upravljali, krijumčarili 14 stranih državljana u graničnom pojasu na području opštine Srbac. Radi se o krijumčarenih osam državljana Bangladeša, pet Nepala i jednom državljaninu Pakistana. O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH te su pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška postupali prema njegovim uputama.

Svi strani državljani su, uz Prijedlog za protjerivanje stranca s teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

 

 

- -

 

Najnovije

Trivić reagovala na prozivke Dodika, nazvala ga provincijskim spletkarošem i skorojevićem

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić osvrnula se na izjave Milorada Dodika u kojima je govorio o njenom radu te...