SRBIJA Policajac pljačkao sa fantomkom: Na meti mu bili kiosci i kladionice

Preporučujemo

Policijski službenik M. K. (29), zaposlen u Policijskoj stanici Aleksandrovac, uhapšen je zbog osnova sumnje da je počinio čak tri razbojništva i jednu tešku krađu na drzak način, saznaju “Novosti” iz više izvora. Cijeli slučaj “začinjen” je i podatkom da je pripadnik PU Kruševac iz Župe pljačkao sa fantomkom, koja je i pronađena.

Prema saznanjima Novosti, hapšenje i zadržavanje realizovano je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Brusu, a sprovedena je zajednička akcija tužilaštva i PS Aleksandrovac. Sumnja se da je policajac odgovoran za tri krivična djela (dva razbojništva i teška krađa) koja je počinio na teritoriji Aleksandrovca, a da je u susjednom Kruševcu odgovoran za jedno razbojništvo.

- -

– Prijava je bila protiv nepoznatog učinioca, ali je on otkriven – iznosi izvor i dodaje:

– Sumnja se da je policijski službenik “operisao” od prošlog ljeta do 7. aprila ove godine. Bio je zainteresovan uglavnom za novac, pa su mu se tako na meti našle tri kladionice i jedan kiosk. “Operisao”je uglavnom uvečer.

Nezvanično se procjenjuje da je pričinjena šteta oko 270.000 dinara, jer još uvijek nije tačno utvrđen iznos. Prema nezvaničnim saznanjima, odmah nakon hapšenja u nedjelju, osumnjičenom je određeno zadržavanje, a pritvor mu je određen u utorak. Osumnjičeni je, prema, takođe, nezvaničnim informacijama, priznao ono što mu stavljaju na dušu.

– Pritvor je određen da osumnjičeni ne bi uticao na svjedoke – dodaje izvor.

- -

Milan Mihajlović, v.d. javnog tužioca u Brusu je kratko potvrdio da ovo tužilaštvo postupa u ovom slučaju, kao i da je u toku preduzimanje dokaznih radnji, piše Informer.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...