Srbija: Vanredna situacija u Petrovcu zbog poplava

Preporučujemo

U Petrovcu na Mlavi pada jaka kiša, pa je vanredna situacija proširena na teritoriju cijele opštine. Poplavljena su sela Lopušnik, Oreškovica, Tabanovac, Krvije, Veliko i Malo Laole i veliki deo Petrovca na Mlavi. Pukla je brana na rijeci Busur koja se uliva u Mlavu, pa se najveće poplave tek očekuju.

U žagubičkim selima bujice su odnijele dijelove puta. Štetu je pretrpjelo skoro 20 naselja.

- -

Ugrožena su i vodoizvorišta koja pijaćom vodom snabdijevaju pola opštine, javlja dopisniik RTS-a.

U žagubičkim selima bujice su odnijele dijelove puta. Počelo je postavljanje džakova na obali Mlave u Petrovcu na Mlavi, kako bi se zaštitilo stanovništvo i imovina.

Predsjednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić rekao je da je veliko nevrijeme zadesilo tu opštinu.

“Štab za krizne situacije zaseda 24 sata, ekipe su na terenu i činimo sve što je u našoj moći da pomognemo u ovoj teškoj situaciji. Nije na udaru samo deo grada ili jedno selo, već je dve trećine opštine u velikom problemu. Zbog toga smo danas doneli odluku o ptroglašenju vanredne situacije na čitavoj teritoriji opštine”, rekao je Nedinić.

- -

U opštini Svilajnac proglašena je vanredna situacija u selu Kušiljevu, gde je kiša, koja od sinoć pada, potopila je oko 30 domaćinstava. Reč je o najvećem selu u opštini, sa oko 3.000 stanovnika.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...