Srbin izveo spektakularno bjekstvo iz zatvora u Austriji: Nanio sebi povrede da bi završio u bolnici pa pobjegao kroz prozor

Preporučujemo

Bjekstvo zatvorenika porijeklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

Kako komentarišu mediji, osuđenik (43), osim kriminalne karijere, mogao je slobodno da bude i glumac po tome kako je “odigrao” ulogu da bi pobjegao. Državljanin Srbije bio je u pritvoru nakon što je osudjen zbog prevare i trebalo je da “odleži” do decembra 2019.

- -

Međutim, kako pišu austrijski mediji, očigledno mu se nije dopadalo u zatvoru pa je riješio da pobjegne, prenose Nezavisne novine.

Tokom noći između petka i subote on je isprovocirao tuču sa zatvorenicima sa kojima dijeli ćeliju, pri čemu je zadobio povrede, a sada, nakon što je pobjegao, učesnici tuče tvrde da je sam sebi nanio povrede.

Pošto je u subotu zbog povreda bio prebačen u bolnicu u Šerding, gdje ga je u nedjelju posjetila porodica, sin mu je, kako se čini, neprimjećeno donio mobilni telefon, preko kojeg je dogovorio detalje bjekstva.

U ponedjeljak poslijepodne počeo je u sobi da povraća, zbog čega je čuvar otvorio prozor – da bi ušao svjež vazduh u sobu.

- -

Upravo to je i čekao zatvorenik, koji je skočio na grejna tijela na zidu ispred prozora, a zatim s drugog sprata na ulicu gdje ga je čekao sin u kolima, kojima su pobjegli.

Samo 20 kilometara od mjesta bjekstva policija je zaustavila vozilo, ali je u njemu zatekla samo pomagača bjekstva, dok je otac pobjegao u nepoznatom pravcu.

Protiv sina je podnijeta prijava za pružanje pomoći pri bjekstvu za šta mu prijeti kazna do dvije godine zatvora.

Najnovije

Oštra reakcija majki Srebrenice na izjavu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića

Nakon izjave ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića kako je ”1. Mart povod za rat, a ne dan...