Srebrenica: Usvojen nacrt programa obilježavanja godišnjice genocida

Preporučujemo

U Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica danas je održan četvrti sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine. Na današnjem sastanku članovi Organizacionog odbora su, između ostalog, usvojili nacrt programa obilježavanja godišnjice genocida.

“Članovima odbora je ostavljen prostor da u narednim danima dostave eventualne prijedloge ili sugestije na nacrt, kako bi se taj dio mogao finalizirati. Sve pripreme za obilježavanje 23. godišnjice genocida teku prema planu i nema problema u pripremi. Vjerujemo da će potrebni finansijski dio biti zaokružen, ta da u tom segmentu nećemo imati problem, iako još do sada nismo dobili sve odgovore na upite koje smo uputili ambasadama, institucijama i određenim ustanovama”, rekao je Adem Mehmedović, PR Organizacionog odobora za obilježavanje 23. godišnjice genocida u Srebrenici, prenosi Anadolija.

- -

“Marš mira 2018” je jedna od najvećih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida, a predsjednik pododobora za Marš mira Munir Habibović kaže da pripreme teku prema planu.

“Sada radimo na utvrđivanju trase. Trenutno se izvode radovi na relaciji Udrč – Glodi, te Šušnjari – Buljim. Do sada imamo 1.200 prijavljenih učesnika za Marš mira, a očekujemo oko šest hiljada učesnika. Svi koji žele da učestvuju u Maršu mira kada se radi o autorskim radovima koji će biti prezentirani tokom Marša mira mogu to uraditi. Za 27. juni smo planirali obilazak trase. U obilasku trase će učestvovati članovi Organizacionog odbora, kao i zainteresovani mediji. Već imamo potvrdu da će američka ambasadorica u Bosni i Hercegovini učestvovati u ‘Maršu mira 2018’, rekao je Habibović.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...