Srebreničani traže zajednički nastup probosanskih stranaka na izborima 2018.

Preporučujemo

“Potočarskom deklaracijom” donesenom na današnjoj konferenciji u Srebrenici, između ostaloga zatraženo je od “predstavnika probosanskih političkih stranaka da u očekivanju Opštih izbora 2018. godine javno se odrede i u svoje političke programe unesu konkretnu viziju i realne prijedloge rješavanja problema povratničke populacije u entitetu RS“.

-Tražimo da donesu jedinstvenu odluku o zajedničkom nastupu na Opštim izborima 2018.

- -

Donesu jedinstvenu stragegiju djelovanja prema Savezu za promjene i SNSD-u prilikom budućih pregovora o formiranju vlasti na državnom, entitetskom i lokalnom nivou.

Dužni smo u ime onih koje smo izgubili u borbi za slobodu naše domovine, dužni smo i zbog generacija koje dolaze da „Potočarskom deklaracijom“ podignemo svoj glas i upozorimo na političke podjele Bošnjaka te činjenicu da nam prijeti nestanak sa područja RS, stoji u Deklaraciji.

Današnjoj konferenciji prisustvovali su predsjednik NBL Ibrahim Hadžibajrić, predstavnici SDA, BPS-a i Stranke za BiH.

Organizatori konferenciji bili su Pokreti “Odgovor” na čelu sa Ćamilom Durakovićem, “Majke enklava Srebrenica i Žepa”, Udruženje “Srebreničke majke”, Udruženje “Žene Srebrenice”, “Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Srebrenice”.

- -

(IndexBH)

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...