- Advertisement -

Srednjoškolci kratkometražnim filmom osvojili bronzu na Infomatrix takmičenju u Rumuniji

Preporučujemo

Na međunarodnom takmičenju INFOMATRIX održanom u Bukureštu između 10. i 13. maja, učenici Aida Mujčin i Nedžad Spahalić su predstavili Bosnu i Hercegovinu svojim filmom pod nazivom “Prekidamo!” te su osvojili bronzanu medalju.

Na takmičenju su učestvovale 43 zemlje, 339 projekata i 552 učesnika koji su imali priliku predstaviti svoje projekte iz oblasti programiranja, hardvera, kompjuterskih umjetnosti, kratkog filma, robotike te utrke dronovima.

-Bila nam je čast predstaviti našu državu, Bosnu i Hercegovinu, na jednom ovakvom raznolikom takmičenju. Konkurencija je bila jaka, što smo i očekivali budući da je zadana tema bila “ljubav pobjeđuje sve”. Ali mi smo se odlučno borili, i uspjeli smo u namjeri da na jedan lijep način predstavimo nas i našu državu, uprkos nepostojećoj podršci iste.

Iskoristili bi ovu priliku i da se zahvalimo našim sponzorima, koji su nam pomogli da prikupimo dio sredstava za sami odlazak na takmičenje.

Za nas je ovo tek početak. Idemo dalje po nove pobjede, medalje i iskustva, naveli su Mujčin i Spahalić.

Film “Prekidamo!” možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...