Srušena stara Klinika za dermatovenerologiju KCUS-a

Preporučujemo

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu srušen je stari montažni objekat u kojem je bila smještena Klinika za dermatovenerologiju KCUS-a, a radnici trenutno rade na odvozu otpada.

Kako je nedavno izjavila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, pacijenti i uposlenici Klinike za dermatovenerologiju decenijama su boravili u neuslovnom prostoru koj nije zadovoljavao standarde za liječenje i rad.

Foto: Index.ba

Ovaj montažni objekat je izgrađen 1970. godine a dograđen 1990. godine. Sagrađen je od salonit azbest-cementnog materijala, čija je proizvodnja i promet u mnogim evropskim državama zabranjen već od kraja devedesetih godina prošlog vijeka, jer su dokazano štetne po zdravlje.

„Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove za boravak i rad u KCUS-u. Zdrava sredina doprinosi uspješnom liječenju ali i boljem učinku rada uposlenika“, navela je Izetbegović.

Najnovije

Vojnici Izraela pale zalihe humanitarne pomoći namijenjene Palestincima

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji prikazuje kako pripadnici izraelske vojske pokušavaju da zapale zalihe humanitarne pomoće namjenjene...