Srušena stara Klinika za dermatovenerologiju KCUS-a

preporučujemo

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu srušen je stari montažni objekat u kojem je bila smještena Klinika za dermatovenerologiju KCUS-a, a radnici trenutno rade na odvozu otpada.

Kako je nedavno izjavila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, pacijenti i uposlenici Klinike za dermatovenerologiju decenijama su boravili u neuslovnom prostoru koj nije zadovoljavao standarde za liječenje i rad.

Foto: Index.ba

Ovaj montažni objekat je izgrađen 1970. godine a dograđen 1990. godine. Sagrađen je od salonit azbest-cementnog materijala, čija je proizvodnja i promet u mnogim evropskim državama zabranjen već od kraja devedesetih godina prošlog vijeka, jer su dokazano štetne po zdravlje.

„Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove za boravak i rad u KCUS-u. Zdrava sredina doprinosi uspješnom liječenju ali i boljem učinku rada uposlenika“, navela je Izetbegović.

Najnovije

Otvoren Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Uz prisustvo volontera, uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a, danas je svečano otvoren 16. Međunarodni omladinski radni kamp, sa ciljem promocije...