Šta se dešava u Općoj bolnici, ruši li Fortina Vlada direktora Ismeta Gavrankapetanovića?

preporučujemo

U politički podijeljenom zdravstvu u Sarajevu Opća bolnica “Dr. Abdulah Nakaš”, kolkvijalno rečeno, bila je bliža aktualnoj vlasti i Vladi Edina Forte, tako da su posljednje kritike s te strane mnoge začudile.

Potpuno neočekivano jučer je SDP-ov državni zastupnik Saša Magazinović na društvenim mrežama napisao kako je stanje u Općoj bolnici loše, ilustrirajući to situacijom sa prijateljem.

“Danas su drugu šili ruku u Općoj bolnici bez anestezije. Razlog – nemaju je. Radili su malo debljim koncem. Razlog – nema tanjeg. Valjda im prešlo od KCUS-a”, naveo je Magazinović.

Kasnije je objava uklonjena, ali očito da na tom dijelu političkog spektra vjerovatno pušu neki novi vjetrovi.

Za Klix.ba iz Opće bolnice na ove optužbe odgovorio je Mirza Bišćević, zamjenik direktora.

“Povodom natpisa kako u Općoj bolnici ‘nedostaje lokalnih anestetika i konaca i za šivanje’, te kako zbog toga ispaštaju pacijenti, izjavljujemo da Opća bolnica raspolaže sa velikim zalihama i anestetika i hirurških konaca, te da vršimo operativnih zahvata na dnevnoj bazi više nego ikad do sada nakon rata”, napisoa je on.

Dalje kaže kako daju sve od sebe da nikog od pacijenta ne vrate i da popune praznine u zdravstvenom sistemu Kantona Sarajevo koje su nastale mimo ove bolnice.

“Molimo sve dobronamjerne medije da nam ne uzimaju vrijeme i energiju za pisanje ovih dopisa, već da svi zajedno radimo na širenju pozitivne energije i davanju korisnih informacija građanstvu”, zaključio je doktor Biščević.

Ipak, javna je tajna da odnos aktualnog menadžmenta bolnice i predstavnika zdravstvene vlasti u kantonu nisu idealni, a to se posebno vidjelo u niz ranijih “afera”, kad su direktor Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović i ministar Haris Vranić imali međusobno suprostavljena mišljenja te drugačije stavove.

Najnovije

Radnici Boksita u Milićima imaju dvije opcije: Vakcinacija ili otkaz

Rajko Dukić, predsjednik Boksita, izdao je instrukciju, odnosno naredbu radnicima te kompanije iz Milića da sa vakcinišu. U suprotnom,...