Stabilizacija vremenskih prilika u BiH od naredne sedmice

preporučujemo

Oblačno vrijeme s snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini preovladavat će do četvrtka (15.02.), saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako piše u dugoročnoj prognozi, prognozirane količine padavina za utorak u Bosni kretat će se od 10 do 30 mm, a u Hercegovini lokalno i do 50 mm. U srijedu prognozira se novih 3 do 7 cm snježnog pokrivača.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između -5 °C i -1 °C u Bosni, a u Hercegovini do 1°C. Najviše dnevne temperature kretat će se od -2 °C do 2 °C u Bosni i do 8 °C na jugu Hercegovine.

Od petka (16.02.) očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Preovladavat će umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Stabilno vrijeme zadržat će se do (18.02.), kada se očekuju nove snježne padavine u Bosni, a u Hercegovini kiša.U periodu od (20.02.) pa do kraja prognoziranog perioda prema sinoptičkim kartama prognozira se suho i stabilno vrijeme. Maksimalne temperature zraka kretat će se do 11 °C u Bosni, a u Hercegovini do 15 °C, saopćeno je.

Najnovije

Odbrana na ročištu Alisi Mutap: Ako se sjeti, neće u pritvor, a ako se ne sjeti, ide u pritvor

Odbrana osumnjičenih u istrazi o navodnim nezakonitostima u istrazi uzroka smrti Dženana Memića smatra da je neosnovan zahtjev tužilaštva...