Stadion Koševo: Objavljen javni međunarodni poziv za modernizaciju

Preporučujemo

U nekoliko printanih medija na području Bosne i Hercegovine je 5. januara 2018. godine objavljen javni međunarodni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

Kako je navedeno u objavljenom javnom pozivu, Općina Centar na ovaj način poziva potencijalne privatne investitore iz zemlje i inostranstva da pismom namjere iskažu svoj interes da svojim finansijskim sredstvima realizuju pomenuti projekat.

- -

Kompleks obuhvata površinu od gotovo 94.000 metara kvadratnih sa sljedećim sadržajima: nogometni stadion sa atletskom stazom, sadašnjeg kapaciteta sa 34.500 sjedećih mjesta, dva pomoćna fudbalska stadiona, atletski poligon, pet teniskih terena, veliki parking prostor, te parcele sa neizgrađenim zemljištem, piše radiosarajevo.ba.

Predviđeno je zadržavanje postojećih sportskih objekata i ploha, što podrazumijeva modernizaciju postojećeg stadiona u skladu sa FIFA i UEFA standardima za održavanje međunarodnih utakmica, kao i modernizaciju atletskog poligona u skladu sa standardima Svjetske atletske federacije.

Od novih sadržaja, u skladu sa postojećom planskom dokumentacijom, na ovom lokalitetu je predviđena izgradnja hotela, trgovačkog centra, javne garaže, uslužnih salona, servisnih objekata, te objekata sa zabavno-rekreativnim sadržajima za djecu i omladinu kao i drugi atraktivni poslovni sadržaji.

Objavljeni javni poziv će biti otvoren 120 dana.

- -

(Ines Sandžaktarević)

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...