Stanivuković se ne slaže s Dodikom u odnosima s američkom ambasadom: Povlačenje je znak slabosti

Preporučujemo

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković usprotivio se danas inzistiranju predsjednika entiteta RS Milorada Dodika da se prekinu odnosi sa ambasadama SAD-a i Velike Britanije, što je i doneseno kao odluka vlade ovog entiteta na sjednici prije nekoliko dana.

Danas su u Banjoj Luci uručeni ključevi za 50 porodica u okviru Regionalnog stambenog programa u BiH, za koji je projekat Vlada SAD-a izdvojila 10 miliona dolara.

Stanivuković se svim donatorima iz međunarodne zajednice, a potom je rekao da se ne slaže sa Dodikovom odlukom rekavši da ne vidi u čemu je problem ako se dijalogom sa međunarodnim partnerima rješavaju upravo ovakvi projekti.

“Iako nemam problem da javno kažem da se ne slažemo kada rade protiv interesa srpskog naroda. Za tim stolom trebamo da posljednji ostanemo i da kažemo stav”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da je nekad znak slabosti kada se povučete sa razgovora.

“Nemam sumnju da oni imaju suprotne stavove sa interesima srpskog naroda, ali to ne znači da nemate diplomatske odnose. Diplomata razmisli nekoliko pruta prije odluke, a ovi naši samo pričaju. Diplomatija mora postojati iako se potpuno ne slažete. To je na zadnjem mjestu, da se sve, sve iscrpi prije prekidanja odnosa. Novac je dobar kada se ovako iskoristi, ali ima nekih stavova gdje se i ne slažemo”, dodao je gradonačelnik Banje Luke.

Najnovije

Turska započela raspoređivanje specijalaca na Kosovu

Tursko Ministarstvo odbrane saopćilo je danas da je počelo sa raspoređivanjem specijalaca na Kosovu. "Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa...