Stanje na požarištu u Jablanici stabilno, nema otvorenog plamena

preporučujemo

Iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) saopćeno je da je trenutno stanje na požarištu u Jablanici stabilno i da nema otvorenog plamena.

– Noćas oko jedan čas, vršeno je izviđanje dronom i na više mjesta su uočene požarne tačke, vjerovatno još gore panjevi, koji u zavisnosti od vremenskih prilika mogu odrediti stanje na terenu. Trenutno je oblačno i povremeno pada kiša rosulja – navode iz FUCZ-a.

Na području općine Stolac ispred naseljenih mjesta Derani i Stupišta, požar je i dalje aktivan. Gore trava i rastinje, a zbog nepristupačnosti terena, kao i minsko-sumnjive površine i dalje je otežano gašenje.

– Također, aktivan je požar na lokaciji Kvanj, koji se proširio prema naseljenom mjestu Dolovi. Gore trava i rastinje. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo – navodi se u izvještaju FUCZ-a i dodaje da ovaj požar ne prijeti naseljima.

Kada je u pitanju Mostar, situacija na požarištima u Bogodolu i Kvanju je stabilna, nema otvorenog plamena, a na nekoliko mjesta gore panjevi koje kontrolišu vatrogasci.

U Čapljini je stanje zadovoljavajuće i nema aktivnih požara.

Najnovije

BiH protiv Rusije lovi evropsko zlato, osiguran prijenos

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra finale Evropskog prvenstva koje se održava u Turskoj. Zlatni ljiljani odmjerit će snage sa...