Stanje na ugroženom području dodatno pogoršano: Sava kod Srpca poplavila crkvu i groblje

Preporučujemo

U Bajincima kod Srpca rijeka Sava poplavila je crkvu Sveti knez Lazar i groblje pored.

Stanje na ugroženom području u Kobašu kod Srpca dodatno je pogoršano. Poplavljeno je osam kuća, a dvadesetak zaplavljeno. U naselju Selo Srbac juče su takođe zaplavljena tri domaćinstva, dok su u nebranjenom području Bajinaca i Gaja ugrožene četiri kuće do kojih se može doći samo čamcemm javila je ATV.

Pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite RS postavljaju u Srpcu na nasipu pumpu za izvlačenje vode.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević je rekao da je na poplavljenom području Kobaša konstantno prisutna spasilačka jedinica Republičke uprave civilne zaštite koja iseljava stoku iz pomoćnih objekata.

– Nivo Save porastao je za desetak centimetara i jučer je iznosio 997 centimetara. Situacija se dodatno komplikuje, ali se nadam da najavljeni vodeni talas iz Jasenovca neće drastičnije povećati vodostaj – rekao je Dragosavljević.

On je dodao da poplavljenima dijele ribarske čizme, te da čamcima dopremaju hranu za stoku.

– Fokus pažnje polako se pomjera nizvodno Savom od Broda, Šamca do Semberije gdje su “Vode Srpske” proglasile redovne mjere odbrane od poplave – naveli su iz Civilne zaštite i dodali da je važno da u Kozarskoj Dubici Sava stagnira i ima naznake opadanja.

(Index.ba)

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...