Stanje sigurnosti u Banja Luci je alarmantno

Preporučujemo

Samo prije dva dana, povodom podnošenja krivične prijave protiv nepoznatog počinioca, zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića, podsjetili smo vlasti Republike Srpske na pet nerješenih ubistava, koja su se dogodila u Republici Srpskoj u posljednje tri godine., saopšteno je iz NDP.

U saopštenju su navedena sljedeća ubistva:

– Milan Vujičić ubijen snajperom u Gradišci;

– Nebojša Čubrilović ubijen u sačekuši u Banja Luci;

– Čedo Đokić ubijen snajperom u Zvorniku;

– Senad Kobilić ubijen snajperom u Orahovi kod Gradiške;

– David Dragičević ubijen u Banja Luci

Nakon svega ovoga sinoć je u Banja Luci ubijena još jedna osoba u sačekuši i to lice inicijala D.O.

Ako tome dodamo i likvidaciju Rade Dojčinović, pod misterioznim okolnostima, u posljednje tri godine, likvidirano je, na mafijaški način, sedam osoba i izvršen jedan pokušaj ubistva.

Podsjećamo da su se sva, izuzev jednog u Zvorniku, od sedam ubistava i jednog pokušaja ubistva, u posljednje tri godine, desila na širem području Banjaluke.

Ovoliki broj ubistava i pokušaja ubistava , od kojih su svi završili bez hapšenja i procesuiranja ubica, potvrđuje da je nivo bezbjednosti, na širem području Banjaluke, na najnižem nivou u posljednjih 20 godina.

Upozoravamo da je za ovakvo stanje bezbjednosti najodgovorniji ministar i rukovodioci MUP-a Republike Srpske, Okružno tužilaštvo Banjaluka, kao i Specijalno tužilaštvo.

Ovaj broj nerazrješenih ubistava, u posljednje tri godine i sve češće likvidacije na ulicama Banjaluke, samo potvrđuju da je stanje opšte bezbjednosti u glavnom gradu Republike alarmantno.

U svakoj normalnoj zemlji, poslije ovoliko nerješenih ubistava, kompletno rukovodstvo policije podnijelo bi ostavku i još jednom pozivamo ministra Lukača da to odmah i učini.

Najnovije

Američki ambasador savjetuje bh. građane: Kako reagovati ukoliko uočite nepravilnosti u izbornom procesu?

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy poručio je tokom posjete biračkog mjesta u Srednjoj školi "28. juni"...