Stano: Putin na putu da počini genocid

Preporučujemo

Peter Stano, portparol Evropske unije ocijenio je danas u Briselu da niko ne može da previdi koji je konačni cilj ruske vojne invazije na Ukrajinu i odbacio objašnjenja predsjednika Rusije Vladimira Putina da je u pitanju prevenicija genocida i “denacifikacija” Ukrajine.

– To je potpuno besmisleno, jer je on taj koji genocid čini ili je na putu da ga napravi. On govori o oslobađanu Ukrajine od nacizma, ali on se ponaša kao nacista – ocijenio je Stano.

- -

Portparol EU je na rednovnoj konferenciji za novinare u Briselu rekao i da niko ne zna Putnov konačni cilj, jer ga on, kako kaže Stano, nikada zvanicno nije saopštio.

EU priprema treći krug sankcija protiv Rusije zbog napada na Ukrajinu, izjavio je zvaničnik Unije za Reuters nakon što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao da Evropa ne preduzima dovoljno akcija.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...