‘Starogradska bajka’ na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović

Preporučujemo

Udruženje „Čuvari tradicije“, Općina Stari Grad Sarajevo i Turistička zajednica KS na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović realizuju projekat „Starogradska bajka“.

Na centralnom dijelu trga nalazit će se Rhinostop HOT klizalište veličine 200m2 koje će građani moći koristiti potpuno besplatno, a na Trgu će biti i brojni drugi sadržaji. Postavljene su drvene kućice u kojima će biti raznovrsna ponuda: hrana, piće, suveniri, fan-shop, ljekoviti proizvodi, promotivni materijali…

- -

 “Starogradska bajka” trajat će dva mjeseca, a tokom tog perioda na Trgu oslobođenja i Rhinostop HOT klizalištu realizovat će se brojni sadržaji. Vikendima su planirani programi za najmlađe uz druženja sa maskotama, klaunovima, face painting, organizacija tzv ‘porodičnog dana’, prezentacije, degustacije, druženje sa poznatim sportistima, glumcima itd.

Udruženje “Čuvari tradicije”, Općina Stari Grad i TZ Kantona Sarajevo će projektom ‘Starogradska bajka’ obogatiti ponudu i doprinijeti raznovrsnosti sadržaja namijenjenih građanima, ali i brojnim turistima u našem gradu u najatraktivnijem periodu godine – periodu novogodišnjih praznika, te Eyofa – najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade, koji će se održati u februaru naredne godine.

 Svečano otvaranje “Starogradske bajke” najavljeno je u ponedjeljak, 24. decembra u 16,00 sati.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...