Statistike: Sarajlije najviše slušaju Cecu, a Zeničani Dejana Matića

Preporučujemo

Bosanci i Hercegovci, prema podacima na osnovu broja pregleda na Youtubeu u proteklih mjesec dana, najviše slušaju turbo folk, tačnije pjesmu “Lažov notorni” koju izvode Ceca Ražnatović i Saša Matić.

Naime, stranica specijalizirana za vizualne eseje The Pudding pratila je proteklih mjesec dana u tri hiljade gradova svijeta koje su pjesme najslušanije na Youtubeu.

Prema dobivenim podacima, bh. građani ubjedljivo najviše slušaju turbo folk muziku, a pjevačica Ceca Ražnatović iz Srbije je omiljeni izvođač, piše radiosarajevo.ba.

Statistički posmatrano, Ceca se u proteklih mjesec dana najviše sluša u glavnom bh. gradu i broj pregleda njenog video spota za ovu pjesmu, koji dolaze iz Sarajeva iznosi više od 300.000, a na drugom mjestu je Banja Luka sa više od 200.000 pregleda.

Iznimka u ovome su Bihać i Zenica gdje se ipak preferira još jedan turbo folk izvođač iz susjedne Srbija, a u pitanju je Dejan Matić i njegova pjesma “Deficit”.

Ikona turbo folka u Srbiji i supruga ratnog zločinca, ako je suditi na osnovu ovih podataka,  danas u Bosni i Hercegovini najveća muzička zvijezda.

 

Najnovije

Dodik o tvrdnjama Albina Kurtija: RS nikada neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska dio međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou...