Stefan Rankić: Biće teže nego protiv Danske, ali i mi smo spremniji

Preporučujemo

Kadetska reprezentacija BiH nakon velike pobjede protiv Danske u prvom susretu na Evropskom prvenstvu u Engleskoj, u narednom susretu igra protiv Belgije.

Izabranici Zorana Erbeza su nakon preokreta slavili rezultatom 3:2, a u posljednjim minutama utakmice gol vrijedan tri boda postigao je rezervista Nikolić. Prethodno je dvostruki strijelac za BiH bio Memišević.

- -

“Nije bilo lako, naročito u prvom poluvremenu kada smo dozvolili protivniku da nametne svoj ritam. Na pauzi smo donijeli neke odluke, da krenemo jače u nastavku. Izašli smo na teren odlučni i sa željom da pobijedimo i otvorimo sebi vrata četvrtfinala. Uspjeli smo preskočiti prvu prepreku, ali još je posla pred nama. Moramo zadržati ozbiljnost i u nastavku Eura”, rekao je Stefan Rankić, defanzivac Union Berlina, koji je ponosan što je član nacionalne selekcije:

“Velika je stvar dobiti uopšte poziv u reprezentaciju. Sve ove godine truda i rada su se isplatile i nagrada je biti dio državne selekcije, a kada još učestvujete na velikom takmičenju, tek to je nešto posebno. Došli smo ovdje da se suprotstavimo svima najbolje što možemo. U prvom meču smo bili uspješni i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Biće teško, ali tako mora jer samo najbolji mogu biti dio Evropskog prvenstva”, rekao je Rankić.

Protiv Belgije naši kadeti igraju sutra. Kako je rekao Rankić, radi se o vjerovatno najkvalitetnijoj ekipi u grupi.

“Belgija je vjerovatno i najkvalitetnija ekipa u našoj grupi. Oni sigurno imaju veliki motiv kao i mi. Niko nije došao na Evropsko prvenstvo na izlet. Biće teže nego protiv Danske, ali i mi ćemo biti još spremniji. Ne treba sumnjati u naš kvalitet i pokušaćemo i Belgiji da se suprotstavimo na pravi način”, rekao je Rankić.

Najnovije

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude. Najmanje 112 Palestinaca...