Štete od niskih temperatura više od tri miliona KM, država će nadoknaditi samo pet posto

Preporučujemo

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća Općine Čitluk najavilo je skori početak isplate novčanih sredstava svim oštećenim pravnim i fizičkim osobama koje su prijavile štetu na poljoprivrednim kulturama, nastalu niskim temperaturama od 19. do 22. aprila prošle godine, na području te općine.

Isplata bi trebala početi krajem februara, nakon što prijavljeni dostave svoj broj tekućeg računa, za što imaju rok od 15 dana, počevši od jučer. Kako se navodi u obavijesti Povjerenstva, procijenjena šteta od niskih temperatura kod fizičkih i pravnih osoba na području općine Čitluk iznosi 3.493.593 maraka, a za saniranje štete osigurano je 189.344 marke i to Federacija BiH 60.000 maraka, HNŽ 67.000 maraka i Općina Čitluk 62.344 maraka, piše Oslobođenje.

- -

Novčana sredstva isplaćivat će se podnositeljima prijava (fizičkim i pravnim osobama) u iznosu 5,42 posto od procijenjene štete. Sredstva se neće isplaćivati pravnim osobama koje koriste poljoprivredno zemljište u državnom vlasništvu bez zaključenog ugovora o najmu ili koncesiji s Općinom Čitluk ili mjerodavnim ministarstvom Vlade HNŽ-a.

Najnovije

Masakr u Daruvaru: Ubica ispitan i prevezen na nepoznatu lokaciju

Krešimir Pahoki, koji se sumnjiči za masakr u Daruvaru, ispitan je jutros i predan u pritvorski nadzor, dok je...