Stotine građana sahranilo Davida Dragičevića: Tata sve zna, bit ćemo zajedno jednog dana!

preporučujemo

Na banjalučkom Novom groblju danas u 14 časova sahranjen je David Dragičević (21), koje je nestao u noći između 17. i 18. marta, a čije je tijelo pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas.

Rodbina, prijatelji te brojni građani koji se danima okupljaju na Trgu Krajine u znak protesta “Pravda za Davida, stop nerasvjetljenim ubistvima u Banjaluci” okupili su se i danas na Novom groblju da pruže podršku porodici i isprate Davida na vječni put.

Prema pisanju BN portala sahrani prisustvuje i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Davidova majka, Suzana Radanović, prethodno je objavila informaciju o datumu održavanja sahrane.

Na aktivnoj Facebook stranici “Pravda za Davida” građani su zamoljeni za razmijevanje jer postovi sugrađana danas neće biti objavljivani, pišu Nezavisne novine.

Nekoliko stotina ljudi u tišini je došlo do groba i zatim su svi podigli transparente u vazduh: “Zašto ćutite, Pravda za Davida!”

– Davide, bio si osoba koja je vjerovala u bolje sutra, sa kojom se moglo pričati o raznim temama. Hvala ti što si obogatio naš život. Bio se svjestan gdje živiš, ali si vjerovao da ćeš nešto promijeniti. Uvijek sam s tobom pričao o ženama; da sad vidiš sve ove žene što plaču za tobom bilo bi ti drago – poručio je Davidov drug u govoru.

Otac Davor Dragičević je održao govor u suzama. Na majici, pretpostavljamo, nosi dred sa Davidove kose.

– Dragi sine, dušo, bili smo jedno. Jednog dana ja sam trebao biti dolje, a ti gore, da me čuvaš. Tvoj tata sve zna! Ubice moga Davida, gledajte i dalje tim krvavim očima, ja vas znam, ali vi mene ne. Laka ti crna zemlja, Davide. Bit ćemo zajedno jednog dana – poručio je Davidov otac.

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...