Štrajk upozorenja radnika Aluminija d.d. Mostar

Preporučujemo

Radnici mostarskog Aluminija održat će danas jednosatni štrajk upozorenja, koji će početi u deset sati u krugu tvornice, saopšteno je iz Unije neovisnih sindikata Federacije BiH.

Kao razlozi za štrajk navedeni su: višemjesečna dugovanja za doprinose, razdvajanje kredita od plaće, neisplate jubilarnih nagrada radnicima, nedonošenje sistematizacije radnih mjesta i pravilnika o plaćama, loši i nesigurni uvjeti rada u proizvodnom sektoru, zapošljavanje novih radno-sposobnih radnika na radna mjesta na koja se mogu zbrinuti invalidi rada, te nezapošljavanje potrebnoga broja radnika u proizvodnom sektoru.

- -

Odluka o stupanju u štrajk donesena je jednoglasno, na vanrednoj skupštini Sindikata Aluminija održanoj 29. maja.

Kako je ranije najavljeno, direktor i izvršni direktori Aluminija, Mario Gadžić, Boris Vican i Dražen Pandža obratit će se okupljenim radnicima.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...