Stranka za BiH: Građani BiH će dobro pamtiti 1. februar

Preporučujemo

Građani  Bosne i Hercegovine će dobro upamtiti 1. februar 2018.godine i one poslanike koji su krajem prošle godine u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasali za set zakona o akcizama, saopšteno je iz Stranke za BiH.

Kada su podržali ove zakone govorili su  kako neće biti posljedica po standard građana. Međutim, sinoćnje kolone automobila na benzinskim pumpama širom Bosne i Hercegovine su pokazatelji lančanog početka velikih poskupljenja počevši od taxi usluga, autobuskih karata itd.

- -

Stranka za Bosnu i Hercegovinu podsjeća da u našoj državi postoji više od  30.000 registovanih motornih vozila Golf  2. Sramotno je da se između ostalog  i na tome gradi koncept povećanja cijena goriva i cestarina.

Vrhunac cinizma je nedavna izjava državnog ministra finansija Vjekoslava Bevande „da će finansijska sredstva od Međunarodnog monetarnog fonda biti upotrebljena za krpljenje budžetskih rupa, a ne rupa  na putevima“, poručuju iz Stranke za BiH.

(Index.ba)

Najnovije

Francuska odbila zahtjeve ruskih novinara za akreditacijom, iz Kremlja poručili da je to neprihvatljivo

  Kremlj je u ponedjeljak objavio da je odluka Francuske o tome da odbije akreditovati neke ruske novinare za ovogodišnje...