Stranka za BiH i BPS podržali Semira Efendića za načelnika

Preporučujemo

Tim povodom održana je press-konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsjednik Kantonalnog odbora SBiH Džemal Smajić i Jasmin Šaljić, predsjednika Općinskog odbora BPS – Sefer Halilović Novi Grad Sarajevo.

Smajić je kazao da je Stranka za BiH multietnička stranka političkog centra koja se zalaže za nedjeljivu i suverenu državu BiH.

“Politički subjekt koji je podržao našu inicijativu u manjem bh. entitetu je SDA povodeći se time, odlučili smo da nikada nećemo podržati u Kantonu Sarajevo one koji nisu podržali nas u manjem bh. entitetu i zbog toga dajemo podršku kanidatu SDA Semiru Efendiću“, izjavio je Smajić i istakao:

“Prateći rad Semira Efendića i ono što je za osam godina uradio u općini, malo je riječi kojima bi mogli opisati sve projekte koje je on uradio. Smatramo, a i šira javnost to zna, da se Semir Efendić zaista domaćinski odnosio prema Općini Novi Grad i nema razloga da mu ne damo podršku i u naredne četiri godine da upravlja ovom najmnogoljudnijom općinom. Svi kandidati i simpatizeri Stranke za BiH smatraju da je prirodno da podršku daju kandidatu SDA Semiru Efendiću“, poručeno je.

- -

Predsjednik OO BPS – Sefer Halilović, Jasmin Šaljić kazao je da je u prošlom mandatu bio vijećnik i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća te da odlično zna kako i na koji način radi Efendić. Naglasio je da će ova stranka dati bezrezervnu podršku načelniku Semiru Efendiću na ovogodišnjim lokalnim izborima.

“Uspješno smo se kao lokalna zajednica borili sa pandemijom koronavirusa, kao načelnik Općine i po automatizmu komandant Kriznog štaba sve je odluke donosio, iz prve ruke mogu da kažem, u pravo vrijeme. Bili smo ispred svih nivoa Civilne zaštite sigurno 15 dana, kada oni najave dezinfekciju ulica mi završavamo drugi krug. Imali smo povjerenike i uvijek smo znali kome treba tableta, paket i nijedna mrlja se nije desila, a znamo šta se dešavalo na ostalim nivoima vlasti sa sredstvima. To je presudno”, kazao je.

“Mi smo patriotska stranka i važan nam je odnos institucija Općine prema boračkoj populaciji. Ovo je bedem patriotizma, mi još nikad nismo propustili obilježavanje važnog datuma i događaja. To je državotvorna politika i zato bezrezervno podržavamo starog/novog načelnika Novog Grada“, naglasio je Šaljić.

Načelnik Semir Efendić zahvalio je na podršci dvjema političkim strankama koje su prepoznatljive na bh. političkoj sceni i duži period nastupaju na izborima u BiH.

“Volio bih da u budućnosti imamo više situacija u kojima se političke stranke susreću, pronalaze na osnovu jasnih ideja kakve smo danas čuli od naših kolega iz SBiH i BPS – Sefer Halilović. Ove političke partije kao i SDA, prije svega baštine patriotski kurs i odnos prema državi BiH i to se ne dovodi u pitanje“, rekao je Efendić.

Izrazio je nadu da će zajedno u budućnosti kreirati politički ambijent koji neće biti “ovako težak kakav je sada u BiH, a u kojem je teško građanima razumjeti političku situaciju i odgovornost zbog neprekidnog političkog sukoba stranaka zarad različitih interesa i pozicija”.

Najnovije

Ukrajinci gube sve više zapadnih tenkova, a nedostatak artiljerije ih tjera da se bore iz blizine

Boreći se za zaustavljanje ruskog napredovanja zapadno od ruševina Avdivke u istočnoj Ukrajini, 47. mehanizirana brigada ukrajinske vojske izgubila...