Stranka za BiH odbila Konakovića; Smajić: Čovjek koji je pogazio volju Bošnjaka hoće da ih okupi

Preporučujemo

Delegat Stranke za BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Džemal Smajić, nagovijestio je da se ova stranka neće odazvati pozivu lidera Naroda i pravde, Elmedina Konakovića, na sastanak političkih predstavnika Bošnjaka iz cijelog regiona, koji je zakazan za petak – 12. april.
– Čovjek koji je pogazio volju Bošnjaka 2022. godine, hoće da ih okupi. Posljednji u nizu nepromišljenih i nezrelih poteza vladajuće Trojke, dolazi od glavnog Bošnjaka u Trojci Dine Konakovića. Ironično je da čovjek koji pogazi volju Bošnjaka na izborima 2022. godine i pristane “vezati konja gdje mu aga kaže”, hoće da okupi Bošnjake – naveo je Smajić na Facebooku.
Kako dalje Smajić navodi, “očigledno je da je ovo pokušaj kopije Vučićevog poziva da okupi Srbe iz regije na Vaskršnjem saboru”.
– Najtužnije od svega jeste što Dino ponižava intelekt naroda iz kojeg dolazi i misli da je njegova “mudrost” toliko tajnovita da je niko ne može pročitati ispravno. Pri tome na spisku nema njegovih koalicionih partnera s kojima je pristao da se suspenduje ustav FBiH, i da u Bakincima da sve drugim koalicionim partnerima što ruši BiH – stoji u objavio Smajića na Facebooku.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...