Strašan zločin u Crnoj Gori: Ubila bebu da bi kaznila muža jer “nikad nije kod kuće”

Preporučujemo

Mirjana Došljak Škrijelj (29) iz Bara, osumnjičena da je zadavila svoju šestomjesečnu bebu, navodno je na saslušanju rekla da je monstruozni zločin počinila zato što muž nikada nije kod kuće, nezvanično saznaju Novosti.

Mirjana Došljak Škrijelj uhapšena je zbog sumnje da je u četvrtak zadavila svog šestomjesečnog sina. Ona nije prošla poligrafsko ispitivanje, a vještak je potvrdio da je smrt kod bebe nastupila nasilno, prenijele su Vijesti.

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, Mirjana je bila sama s djetetom u kući, u sutomorskom naselju Mirošica, kada se dogodila tragedija.

Tokom saslušanja, inspektorima je bila sumnjiva njena priča, jer je u kratkom roku ispričala dvije verzije. To je i bio razlog da je podvrgnu poligrafskom testiranju, na kojem osumnjičena nije prošla.

Tokom salušanja u Tužilaštvu, osumnjičena je pravdala zločin terapijom jakim lijekovima, koje uzima zbog epilepsije, prenosi CdM.

Da li boluje od epilepsije, kako je osumnjičena Škrijelj saopštila u Tužilaštvu, i koliko lijekovi mogu imati utjecaja na svijest u trenutku izvršenja krivičnog djela, pokazat će dalja istraga, piše Pobjeda.

Na saslušanju u Tužilaštvu, kao i prilikom prvog saslušanja pred inspektorima, osumnjičena za monstruozno ubistvo bebe nije pokazivala emocije.

Iz Tužilaštva su najavili da će tražiti određivanje pritvora osumnjičenoj Škrijelj.

Tijelo bebe pronaša otac

Tijelo nesretne bebe je pronašao otac u krevecu. Beba je bila zamotana u mušemi i nije davala znakove života. Otac je odnio dijete u Hitnu pomoć, gdje su ljekari konstatovali smrt. O svemu tome ljekari su obavijestili policiju i tužilaštvo, a zatim je obavljena obdukcija.

Nalaz je pokazao da je beba zadavljena mušemom, pa su inspektori obavili poligrafsko ispitivanje koje Mirjana Škrijelj nije prošla.

Kako je saopćila Uprava policije, nakon obdukcije, u policijskim prostorijama uzete su izjave od roditelja. Oni dodaju da su policijski službenici preksinoć obaviješteni da je u Službu hitne medicinske pomoći dovezeno dijete bez znakova života. Policajci su obavili uviđaj po odobrenju tužioca, izuzeli tragove i poslali ih na vještačenje u Forenzički centar.

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...