Strašne vijesti iz Sirije: Vladini borbeni avioni bombardirali grad u blizini Alepa, nekoliko sati nakon strašnog potresa (!?)

Preporučujemo

Spasilački timovi nastavljaju tražiti preživjele, dok je broj mrtvih nakon razornih potresa duž tursko-sirijske granice premašio 8200. Očekuje se da će ti brojevi rasti kako se spasilački napori multinacionalnih spasilačkih timova ubrzavaju usred ledenih i olujnih vremenskih uvjeta. Više desetaka hiljada ljudi je povrijeđeno.

U Siriji, gdje su zdravstveni sistem i infrastruktura opustošeni tokom 12 godina rata, novosti o broju mrtvih pristizale su sporije.

Najmanje 1932 osobe su poginule, a više od 3749 je povrijeđeno, prema podacima Ministarstva zdravstva i spasilačke organizacije Bijele kacige, koji broje žrtve u područjima pod kontrolom vlade odnosno opozicije.

Loše vijesti dolaze i iz sjeverne Sirije, posebno u područjima koja su pod kontrolom pobunjenika. Čak i prije potresa situacija u većem dijelu regije bila je kritična zbog hladnog vremena, raspadajuće infrastrukture i epidemije kolere. Više od četiri miliona ljudi, uglavnom žena i djece, već se oslanjalo na humanitarnu pomoć.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...