Stravičan sudar tramvaja i autobusa u Istanbulu: Iz minute u minutu se povećava broj povrijeđenih

Preporučujemo

U nesreći u kojoj su se sudarili tramvaj i autobus u četvrti Eyupsultan u turskoj metropoli Istanbulu, povrijeđene su 33 osobe, prvobitno je objavljena informacija da je povrijeđeno 18 osoba.

Nakon nesreće na mjesto događaja je upućen veliki broj bolničkih, policijskih i vatrogasnih vozila. Tramvaj je nakon sudara iskočio iz šina, a autobus je udario u drugo vozilo na putu.

Lokalni zvaničnici su objavili da su u nesreći povrijeđene 33 osobe. Povrijeđeni su kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnice.

Spasilačke ekipe su autobus odvojile na dva dijela kako bi ga uklonili dizalicom i šleperom s mjesta sudara, podigli autobus IETT koji je došao na lice mjesta, ekipe su autobus odvojile na dva dijela iz dijela s mijehom.

Svi odvojeni dijelovi autobusa utovareni su na kamion i odvučeni, a tramvaj je kranom postavljen na šine i odvučen sa te lokacije. Guverner Istanbula Ali Yerlikaya na nalogu na društvenim mrežama poželio je brz oporavak svim povrijeđenima.

Jedan od očevidaca nesreće Melih Kartal kazao je da se čuo snažan udar, te da su izašli vani misleći da se radi o zemljotresu. Javno tužilaštvo Istanbula pokrenulo je istragu o nesreći.

Najnovije

Mostar: Tijelo državljanina Malezije koji je skočio sa Starog mosta u Neretvu još nije pronađeno

Tijelo državljanina Malezije koji je sa Starog mosta u Mostaru prošlog utorka skočio u Neretvi i nije isplivao, uprkos...