Stravičan vapaj dječaka iz Niša: Tata i ja idemo da se ubijemo

Preporučujemo

“Idemo da se ubijemo tata i ja“, kroz vrisku sam čuo riječi dječaka dok nam je njegov otac telefonirao da najavi “kakvo će čudo da napravi”. Kazao nam je da je dijete kod njega, da više ne treba niko da ga čuva i da ga on vodi sa sobom u “bolji svijet”. Ne mogu da shvatim kako mu nije bilo žao rođenog djeteta.

Ovako počinje potresnu priču Filip Mitrović, komšija Miroslava Mitića (33) iz Niša u Srbiji koji je u srijedu uveče namjerno izazvao saobraćajnu nesreću u blizini Leskovca u namjeri da ubije svog sedmogodišnjeg sina i sebe. Na sreću, mališan je prošao sa lakšim povredama, kao i vozač automobila u koji se Miroslav zabio ukradenim “golfom”, dok je on preminuo u leskovačkoj bolnici, piše “Kurir“…

- -

Miroslav, koji je rodom iz leskovačog sela Bobište, živio je kao podstanar u Avalskoj ulici u niškom naselju Apelovac. On se skrivao od policije od 8. februara, kada je osumnjičen da je ukrao dva i po kilometra ograde sa auto-puta Niš-Dimitrovgrad. Otad nije ni dolazio kući, a mališana su čuvale komšije Nebojša Mitrović i njegovi sinovi Filip i Stefan.

Oni su pokušali da mališana sklone od oca.

“Predosjećao sam zlo jer je Miroslav kazao da će otrovati i sebe i dijete. Zato sam odlučio da mališana sklonim od oca kod mog strica. Međutim, Miroslav nas je zvao i kazao nam da je uzeo dijete i da hoće da se oprosti s nama. Odmah sam pozvao policiju. Na sreću, dječak je preživio. Mnogo smo ga zavoljeli i on nas, spremni smo da mu ponudimo da živi s nama”, kaže Filip.

Njegov otac Nebojša potvrdio je da je Miroslava jurila policija.

- -

“Znali smo da za njim postoji jedna potjernica, a čuli smo da ih ima još tri. I ranije ga je tražila policija, a od ove krađe na auto-putu, koja je bila udarna vijest u medijima, nisu izlazili iz njegove kuće”, kaže Mitrović.

Miroslav je 2009., srećom, preživio napad u kojem su mu ubijeni očuh Jovan (45) i deda Bogosav (69). Njih je usmrtio Dragan Stojanović Bečejac, a motiv je bila osveta jer se njegova bivša supruga Snežana udala za Jovanovog pastorka Miroslava. Miroslav i Snežana uspjeli su da pobjegnu ubici. Miroslav je brinuo o sinu jer ga je supruga prije nekoliko godina napustila.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...