Stravična nesreća na Ilidži: Dvoje djece se kvadom zabilo u betonski stub, zadobili teške povede

Preporučujemo

Dvoje djece jučer je povrijeđeno u sarajevskom naselju Ilidža nakon što su doživjeli nesreću na vozilu kvad, izvijesili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Kako navode, jučer u 14.10 sati na kolovozu magistralnog puta M-5 (Sarajevo – Kiseljak), ulica Rakovička cesta, na području općine Ilidža, dogodila se saobraćajna nesreća.

Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza i udara u betonski stub ulične rasvjete četvrotočkaša marke “HB-ATV” 125, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo vozač-dijete rođeno 2009. godine iz Ilidže.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, zadobilo je dijete rođeno 2009. godine koje je, nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za anesteziju i reanimaciju UKC Sarajevo, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.

Također, teške tjelesne povrede zadobilo je i dijete rođeno 2011. godine iz Illidže, koje se kao putnik prevozilo na četvorotočkašu, te je nakon ukazane prve pomoći upućeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na mjestu nesreće obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće.

Najnovije

Dodik o tvrdnjama Albina Kurtija: RS nikada neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska dio međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou...