Stravična pucnjava u Rusiji: Napadač otvorio vatru u školi, ubijeno petero djece

Preporučujemo

U ruskom gradu Iževsku, glavnom gradu Udmurtske Republike danas je došlo do pucnjave u školi, a napadač je ubio devet osoba.

Prema pisanju ruskih medija, napadač je ušao u školu te je otvorio vatru na prisutne, a nakon toga je počinio samoubistvo.

“Napadač je izvršio samoubistvo. Nosio je crnu majicu s nacističkim simbolima i fantomku. Nije imao dokumente pa se sada utvrđuje njegov identitet”, naveli su policajci, prenosi RIA Novosti.

Kako se navodi, napadač je u školi ubio petero djece, dva čuvara i dva učitelja. Nakon napada, učenici i profesori iz škole su evakuirani. Ruska agencija TASS je objavila kako ovu školu pohađa oko 8980 đaka te da u njoj radi 80 profesora.

“Prema preliminarnim podacima, devet osoba je stradalo u zločinu. Ima i ranjenih i njihovo zdravstveno stanje se još uvijek precizira”, naveli su iz Istražnog komiteta Ruske Federacije.Za sada, ruski zvaničnici nisu objavili više detalja o pucnjavi te su naveli kako će više informacija biti poznato nakon istrage koja je u toku.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...