Studenti Pravnog fakulteta u Sarajevu posjetili Tužilaštvo BiH

Preporučujemo

Skupina studenata druge godine Pravnog fakulteta u Sarajevu, u organizaciji Asocijacije za demokratske inicijative (ADI) BiH i Transparency International BiH, posjetila je Tužilaštvo BiH.

Predstavnici Tužilaštva BiH, posjetiteljima su prezentirali informacije u vezi rada Tužilaštva BiH, ostvarenih rezultata, povijesti i razvoja institiucije, te detalje o unutarnjem ustroju i odjelima u Tužilaštvu, kao i drugim bitnim informacijama koje su zanimale posjetitelje.

Tužilaštvo BiH institucija je koja već 15 godina, intenzivno radi na uspostavi i provedbi vladavine prava, u oblasti borbe protiv ratnih zločina, organiziranog kriminala, terorizma, korupcije, gospodarskog kriminala, kriminala sa međunardnim elementima, te procesuiranju svih drugih kaznenih djela iz nadležnosti ove institucije.

Studenti Pravnog fakulteta, su nakon prezentacije, imali prigodu postavljati pitanja koja ih interesiraju, a odnose se na rad Tužilaštva BiH.

Aktivnosti su realizirane u okviru projekta „Jačanje povjerenja javnosti u tužilački sistem BiH unaprijeđenje transparentnosti i odgovornosti“ koju sprovodi VSTV BiH uz potporu vlada Švicarske i Norveške, a kao dio aktivnosti na implementaciji Strategije za postupanje sa osobama koje dolaze u kontakt sa tužilaštvima u Bosni i Hercegovini, koju realizira VSTV BiH.

TužilaštvaBosne i Hercegovine, ima dobru i intenzivnu suradnju sa obrazovnim institucijama u BiH, lokalnim zajednicama, kao i sa nevladinim sektorom koji se bavi pitanjima iz oblasti vladavine prava, zaštite i jačanja sigurnosti i prava građana u Bosni i Hercegovini.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...